Meer dan 30 deelnemers waren er om de verschillende demo’s van Microsoft te bewonderen: artificial intelligence toepassingen met facial recognition (bijv. screenen van een massa mensen en hun geslacht, leeftijd en gemoed inschatten; applicatie op “bril” voor blinden die aan de persoon in kwestie informatie geeft over zijn gesprekspartners (geslacht, leeftijd, reacties tijdens gesprek op vlak van emoties, gelaatsuitdrukkingen en lichaamstaal); big data oplossingen die verschillende toepassingen mogelijk maken (bijv. vliegtuigmotor met Microsoft software die data verzamelt en o.a. preventive maintenance mogelijk maakt), een applicatie die simultane vertaling tussen gesprekspartners toelaat in meer dan honderd talen; de hololense die o.m. toelaat aan arbeiders om een handleiding te volgen dankzij een “doorzichtige bril” om items te maken…

Er werden heel veel vragen gesteld, maar de overheersend terugkerende vraag was: “Wat met de data, wat met de privacy van de gebruikers, zowel privépersonen als bedrijven?”

Who owns the data? Het antwoord van Microsoft was dat dit alles nog in beweging was en op dit moment nog “subject to negotiation between the parties”.