De Quick Scan

De QUICK SCAN is een instapformule voorafgaand aan een volledig 360° strategisch traject

Dankzij de QUICK SCAN krijg je een duidelijk zicht op de thema’s die je kunt kiezen om je doelstellingen te bereiken: wat zijn de meest geschikte thema’s of maakt je uniek voor thought leadership, merkidentiteit, public affairs of member engagement? Welke SDG sluit het best aan bij jouw bedrijf? Wat zijn de pistes voor innovatie, een schokbestendige strategie, een krachtig businessmodel?

Als de thema’s of pistes gekozen zijn wordt nagegaan hoe ze onderling geprioriteerd en gefaseerd moeten worden en met welke stakeholders je kunt samenwerken.

In de QUICK SCAN raadpleegt Glassroots enkel interne personen, meestal het managementteam. Het gaat nog niet in gesprek met externe stakeholders.

Glassroots gaat daarbij als volgt te werk:

 • Het analyseert de “AS IS”:
  Het gaat de huidige kracht na van je bedrijf of organisatie met betrekking tot je doelstelling, namelijk de kracht van bijv. het thought leadership, de schokbestendigheid van de strategie, de merkidentiteit, de public affairs approach…
  Daartoe houdt het je huidige aanpak in de diverse domeinen tegen het licht met behulp van verschillende methodologieën.
 • Het kijkt samen met je team vooruit en onderzoekt pistes voor de “TO BE”
  Vervolgens denkt het samen met je intern team na over acties die je kunt nemen of thema’s die je kunt selecteren die zullen helpen vernieuwing of versterking tot stand te brengen. Daartoe doorloopt het samen met je team verschillende stappen waarvoor specifieke technieken worden gebruikt.
 • Samen met je team identificeert Glassroots de stakeholders waarmee je allianties kan aangaan
  Tenslotte bezorgt Glassroots je ook een uitgebreide stakeholdermapping zodat het duidelijk is wie je het best betrekt in dit verhaal.

Als resultaat krijgt je:

 • Geprioriteerde thema’s of pistes belangrijk voor je toekomst en een fasering qua aanpak
 • Mapping van de stakeholders die je kunnen helpen bij de verdere uitwerking en uitvoering

Zo laat bijvoorbeeld een public affairs scan toe te bepalen welke regelgevende onderwerpen prioritair zijn voor je organisatie, hoe je die gefaseerd naar de overheid brengt, en met welke stakeholders uit de stakeholdermapping die Glassroots voor je maakte je best de onderwerpen dieper uitwerkt om daarna naar de overheid te stappen.