Een stakeholder alliantie voor meer meisjes in wetenschap en technologie

schermafbeelding 2019-01-22 om 11.50.41

Sinds eind 2018 begeleidt Glassroots  Johnson & Johnson bij de vorming van een Benelux stakeholder coalitie van bedrijven en organisaties met als doel het aantrekken van meer meisjes naar STEM-richtingen.

Er zijn veel meer dergelijke profielen nodig om onze concurrentiekracht te behouden, en het grootste groeipotentieel vinden we bij meisjes. De focus ligt op het bouwen van businesscases die aantonen dat het samenwerken vanuit de Sustainable Development Goals, met alle belanghebbenden, tot systemische veranderingen kunnen leiden die hand in hand gaan met business opportuniteiten.

Het project rond WISTEM²D (Women in Science Technology Engineering Mathematics Manufacturing en Design) is hiervan een mooi voorbeeld. Het project werd vorige week nog uitgeroepen tot SDG Voice 2019 door Federaal Minister van Duurzame Ontwikkeling Marghem.

Wil je betrokken worden bij dit ambitieuze project? Neem contact via cato.leonard@glassroots.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s