Workshops


Vreemdgaan voor managersWaarde creëren, dat doe je vandaag niet meer alleen, maar samen met je stakeholders. Dat zijn alle mensen of organisaties die een positieve of negatieve impact op je organisatie hebben, vandaag of morgen. Denk aan klanten, leveranciers, investeerders maar ook aan belangenorganisaties, regulatoren, het onderwijs, overheden, academische experts en andere opiniemakers. En zelfs aan concurrenten.

Vreemdgaan wordt het nieuwe normaal. Over het hek kijken en gelijkgezinden vinden die uw uitdaging delen. Samen een puzzel leggen waar iedereen bij wint. Maar hoe doe je dat concreet, slim samenwerken?  Hoe zet je de stap van praatbarak naar concrete coalitie van doeners?

Naar je doel met stakeholders

In een workshop van 3 uur leer je de basics van stakeholder engagement. Wat zijn drivers en drempels van samenwerking met externe stakeholders en wat zijn de vuistregels voor succes? Benader je stakeholders best per doelgroep of per thema? Hoe creëer je vertrouwen? Hoe ver ga je in de samenwerking?

Een unieke methodologie

Elke Jeurissen en Cato Léonard ontwikkelden binnen hun bedrijf Glassroots een unieke methodologie om slim samen te werken met externe partners. Ze passen dit met succes toe bij Pfizer, VRT, Microsoft, BNP Paribas Fortis, Muntpunt en de Coalitie voor het Nieuwe Werken. Ze maken je wegwijs in stakeholder engagement aan de hand van tal van concrete voorbeelden en een stappenplan uit hun boek ‘Vreemdgaan voor Managers’ dat begin september verscheen bij Lannoo Campus.

Voor wie?

Voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte manier van samenwerken met externe partners om zijn doel te bereiken. Enkele voorbeelden. Je wil samen met anderen in co-creatie nieuwe producten of diensten ontwikkelen maar weet niet goed met wie. Je wil enkele innovatieve ideeën toetsten bij een panel van stakeholders buiten je comfortzone. Je wil alle organisaties die een positieve of negatieve impact op u hebben in kaart brengen en kwalificeren. Je wil een bestaand project schalen en een breder draagvlak geven in de maatschappij. Je wil een netwerk uitbouwen ter ondersteuning van je business en ziet door het bos de bomen niet meer. Je bent al lid van heel wat netwerkorganisaties maar haalt er geen waarde uit. Je wil een CSR project opstarten dat meer is dan pure filantropie.

Boek nu je eigen workshop

Wij bieden deze workshop aan als in-house training op een moment dat u best uitkomt. De gebruikte voorbeelden spitsen we toe op uw sector en uw specifieke noden. Bel ons voor meer info op 0476/505454 of via elke.jeurissen@glassroots.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s