VRT wil jongeren helpen aan werk. Samen met stakeholders.

Screen Shot 2013-06-28 at 15.10.10Op donderdag 27 juni waren 25 stakeholders van het middenveld te gast op de VRT. Doel was inzicht en expertise uitwisselen rond het thema ‘Jongeren aan het werk’. Vandaag is 14% van de jongeren in Vlaanderen niet betrokken in het onderwijs, in een opleiding of in een job, zoals de OESO deze week bekendmaakte. Het gaat daarbij lang niet altijd om laaggeschoolden. Jeugdtewerkstelling staat deze week  ook op de agenda van een speciale Europese top te Brussel.

Het panel is de start van een project om samen met stakeholders het probleem aan te pakken onder het motto ‘Alle jongeren aan het werk, dankzij creativiteit, attitude en talent’. Door het probleem vanuit diverse invalshoeken te bekijken is veel mogelijk en kunnen stakeholders die samen de puzzel leggen, het verschil maken.

Screen Shot 2013-06-28 at 15.23.30

Volgende stakeholders waren alvast van de partij op deze kick-off: Adecco:Mark Desmedt; Arktos: Marijke Frederix, Ellen Govaerts; BAN Vlaanderen: Reginald Vossen; BECI: Jan De Brabanter;BNP Paribas Fortis: Alex Houtart; Departement Werk & Sociale economie Vlaamse Overheid: Patricia Vroman; Europees Sociaal Fonds: Bieke Comer; Flanders DC: Carlo Vuijlsteke; Gemeenschapsonderwijs Vlaanderen: Hilde De Meyer; Idealabs: Els Declercq; JCI: Benny Lauwers; Microstart: Ludo Moyersoen; NFTE: Lena Bondue; OCMW Gent: Guido De Baere; OCMW Leuven: Liesbeth De Pauw; Randstad: Marianne Huygebaert; SD Worx: Johan Ceulemans; STEM Platform: Martine Tempels; SYNTRA Vlaanderen: Luc Neyens; UNIZO: Nele Muys; VDAB: Fons Leroy; VLAJO: Peter Coenen; Volwassen Onderwijs Vlaanderen:  Ward Van Os; SERV: Ann Vermorgen; VRT: Maaike Van Hoecke (Canvas); Sven Lardon (Radio), Jan Sulmont (Digitale Media), Kathy Lindekens (OP12), Philippe Van Meerbeeck (Strategie);

Glassroots begeleidt dit project samen met de dienst Corporate Strategie van de VRT. Lees  hier  het persbericht.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s